Аз бях убедена, че изборът за български еврокомисар ще бъде

...
 Аз бях убедена, че изборът за български еврокомисар ще бъде
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Илиана Иванова няма нужда от „100 дни“ като еврокомисар

 „ Аз бях уверена, че изборът за български еврокомисар ще бъде Илиана Иванова. Впечатляваща кандидатура, сама по себе си, доста солидна биография и доста разнороден и богат опит в европейските институции. Тя дори няма да има потребност от „ загряващ “ интервал за нахлуване в отговорностите. Няма да има потребност от „ 100 дни “ и ще проработи незабавно.

Така дипломатът Елена Поптодорова разяснява избора на Илиана Иванова за български еврокомисар – решение, което бе оповестено през вчерашния ден.

 

Хубаво е също, че тя е отвън злободневния домакински политически подтекст . В нашето доста с напрежение политическо всекидневие това е плюс. Предвиждам едно доста умерено, доста положително еврокомисарстване от нея – за жалост, в късия интервал, който ѝ остава.

Очевидно ѝ е избран същия или доста подобен сектор, тъй като се разгласи, че тя ще поеме същите досиета. Но самият факт, че тя познава процесите в европейската среда, ще ѝ бъде от изгода.

Опитът, който е имала до момента и ѝ е разрешавал изобщо да има взор върху европейските каузи, по-скоро ще ѝ бъде потребен. А финансистът е постоянно добре пристигнал във всевъзможни структури .

Аз също считам (като премиера Николай Денков – бел. ред.), че бързо стана, само че то обективно е належащо да стане бързо, с цел да се заеме празното място. Да се поеме ресорът, който беше преразпределен преди този момент, само че очевдино бе официално преразпределен, с цел да не остава празнина в досиетата на Европейски Съюз.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР